BUCK 6 click - MAX17572 1A toitekonverteri moodul

Main info

BUCK 6 click on täiustatud sünkroonne alalisvoolu ja alalisvoolu vahetusmuundur (Buck), millel on väga lai sisendpinge vahemik ja mõistlikult suur väljundvool. Digitaalselt reguleeritav väljundpinge, ülevoolukaitse, ületemperatuuri kaitse, pehme käiv

Product has been archived

BUCK 6 click on täiustatud sünkroonne alalisvoolu ja alalisvoolu vahetusmuundur (Buck), millel on väga lai sisendpinge vahemik ja mõistlikult suur väljundvool. Digitaalselt reguleeritav väljundpinge, ülevoolukaitse, ületemperatuuri kaitse, pehme käivitamine, reguleeritav PWM lülitussagedus ja väga kõrge kasutegur on vaid mõned selle paljudest omadustest, mis muudavad selle klõpsu ideaalseks lahenduseks alati, kui on vaja pinget alandada. Samuti võimaldab täiendav SYNC-sisend sisemise taktsignaali häälestamist, nii et seda saab sünkroniseerida välise taktsignaaliga, kui kasutatakse rohkem kui ühte seadet.

Pinge väljundit saab seadistada mikroBUS™-i I2C-liidese viigude kaudu. See võimaldab BUCK 6 digitaalset liidestamist ja väljundpinge kontrollimist kohandatud tarkvara abil. Nende funktsioonidega varustatud BUCK 6 click saab kasutada paljudes toiteallikate rakendustes, näiteks seinatrafo pinge regulaatorites, üldotstarbelistes toiteallikates, jaotatud toiteallikate regulaatorites, üheplaadilistes süsteemides, mida toidetakse kõrgepingega, ja sarnastes rakendustes, kus on vaja laia sisendpinge vahemikuga suure voolu buck-muundurit.

Kuidas see töötab?

BUCK 6 click koosneb kahest integraallülitusest. Esimene neist on MAX17572, Maxim Integratedi alandav (buck) alalisvoolu ja alalisvoolu muundur. See on peamine pinge reguleerimise komponent, mida kasutatakse koos DS4432U-ga, mis on samuti Maxim Integratedilt pärit kahe kanaliga 7-bitine digitaal-analoogmuundur (DAC) I2C-liidesega. DAC on ühendatud MAX17572i FB-piniga, mõjutades selle sisemist PWM-töötsüklit ja muutes sel viisil väljundpinget. MAX17572 vajab väga vähe komponente, mis võimaldab lõpprakenduse puhast ja lihtsat disaini, arvestades kõiki selle funktsioone.

MAX17572-l on tugev ülekoormus- ja lühisekaitse. Kui sisemiselt seatud voolu piirväärtus 1,7 A ületatakse, lülitatakse kõrgepoolne MOSFET välja ja käivitub hiccup-režiim. See režiim peatab töö 32 768 töötsükliks, mille järel üritatakse uuesti pehmet käivitust. Kui vigane seisund on endiselt olemas ja tagasisidepinge jääb alla 0,58 V, vähendatakse lülitussagedust poole võrra, et vältida ülekuumenemist taaskäivitusjärjekorra ajal.

Väljundpinge reguleerimine ulatub 0,9V kuni 20V, kusjuures sisendpinge on kuni 30V ja suurem kui 5V. Tuleb märkida, et sisendpinge peab alati olema suurem kui soovitud väljundpinge. Pinge saab seadistada DS4432U DAC-i I2C-liidese kaudu. DAC saab toite mikroBUS™-i 3,3V rööbastelt. See DAC nõuab väga vähe komponente, näiteks täisskaala valimistakistust. Kuna DACist kasutatakse ainult ühte kanalit, on DACi enda jaoks vaja veelgi vähem komponente. DAC võib nii voolu allikaks kui ka neeldajaks olla, seega tuleb see väljundpinge soovitud mõju saavutamiseks õigesti seadistada. Lisatud click board™ raamatukogu sisaldab funktsiooni, mis seab kõik vajalikud initsialiseerimisparameetrid, samuti funktsioone, mida kasutatakse väljundpinge seadistamiseks.

Pehme käivitamise funktsioon hoiab ära sissevoolu. See funktsioon määratakse pehmekäivituskondensaatoriga. Pehme käivitamine on BUCK 6 clicki puhul seadistatud umbes 10 ms.

MAX17572-i EN-pin on juhitud mikroBUS™-i AN-pinnile. Seda viiku kasutatakse buck-muunduri lubamiseks, kuid seda saab kasutada ka alajooluse lukustuskünnise seadmiseks. Kui sisendpinge langeb alla selle künnise, ei lülita sisemised madala langusega väljundregulaatorid (LDO) sisemist loogikat sisse ja buck-muundur jääb välja lülitatud. EN-pin on tõmmatud 3,3 V mikroBUS™ toiteliinile, mida tõmbab sisseehitatud takisti.

MAX17572 viigu #RESET on avatud äravooluväljund ja see tõmmatakse pardatakistusega loogilisele tasemele HIGH. See viik on juhitud mikroBUS™-i RST-viigule ja seda saab kasutada hea toite märguandena. Kui väljundpinge langeb alla 92% nominaalsest reguleeritud väljundpingest, kinnitatakse see viik ja see viiakse LOW-logikatasemele.

Üks selle buck-muunduri eripära on võimalus sünkroniseerida lülitussagedus välise taktsignaaliga. Lülitussagedust on võimalik sünkroniseerida vahemikus, mis on umbes 0% kuni 10% madalam kui pardatakistuse poolt määratud väärtus, mis on umbes 1,8MHz. Sünkroniseerimiseks suunatakse SYNC-pin mikroBUS™-i PWM-pinile. Seda funktsiooni kasutatakse peamiselt lülitussageduste sünkroniseerimiseks, kui kasutatakse rohkem kui ühte buck-muundurit.

Click board™ on varustatud kahe kruviklemmiga lihtsaks ja turvaliseks ühendamiseks. Sisendklemmi kasutatakse sisendtoiteallika ühendamiseks, samas kui väljundklemmi kasutatakse kuni 1A koormuse ühendamiseks. Click-plaadi DAC-i ja muude click-plaadi loogikaosade jaoks on abitoide mikroBUS™ 3,3 V toiteliinist.

Dimensions and weights

Gross weight
0.03 kg

Product codes

Manufacturer code
MIKROE-2957

Photopoint offers free shipping for orders over 99 € delivered to Estonia. Take a look in the tab "Delivery" for a more precise delivery estimate.

For this product you can select the desired delivery method at the shopping cart:

Photopoint store Pick-up


Place your order from Photopoint web store and pick your goods up from one of Photopoint`s brick and mortar stores. The delivery to Photopoint store is free even for orders less than 99 €. You will be noticed by e-mail when your order is ready for pick-up.

The Photopoint stores are located in Tallinn and Tartu. See the exact locations from here.

Omniva parcel terminal 

You can order the goods to one of the Omniva Parcel terminals. Choose the desired terminal at the shopping cart. As the shipment arrives to the selected terminal, you will be sent an SMS-notification with an unique code. Go to the terminal within a week, enter the code and take your package. It is as simple as that.

See Omniva Parcel terminal locations here.

SmartPOST parcel terminal

Did not find an Omniva terminal at suitable location? Try SmartPost. Choose the desired terminal at the shopping cart. As the shipment arrives to the selected terminal, you will be sent an SMS-notification with an unique code. Go to the terminal within a week, enter the code and take your package. This method actually works for all parcel terminals.

See SmartPOST parcel terminal locations here.

DPD parcel locker

Make sure you check out also the locations of DPD parcel lockers. These are located all over Estonia. The delivery is the same. As the shipment arrives to the selected locker, you will be sent an SMS with a unique code. Go to the locker, enter the code and take your package.

See DPD parcel locker locations here.

Smartpost Finland parcel terminal

SmartPOST Finland is the best way to order goods to Finland. These terminals work the same way as in Estonia. As the shipment arrives to the selected terminal in Finland, you will be sent an SMS-notification with an unique code. Go to the terminal, enter the code and take your package.

See SmartPOST Finland parcel terminal locations here.

Matkahuolto parcel service

Matkahuolto is easy way to order goods to Finland. These are located also in smaller Finnish towns. As the shipment arrives to the selected Matkahuolto outlet, you will be sent an SMS-notification or an e-mail. Go to the outlet, show your ID and take your package.

See Matkahuolto outlet locations here.

Omniva courier delivery

The courier will transport your goods from Photopoint straight to the provided address. The delivery will take place at workdays from 08:00 to 17:00. Hold your phone near you as the courier will call you prior to its arrival. Please make sure there is someone at the destination, eligible to receive the shipment. 

The product is out of stock. For additional availability and preorder information please contact us here.

Product comparison

Close