DJI Phantom 4

Põhiinfo

  • 4K videosalvestus ning 12 megapikslised fotod
  • Integreeritud 3-teljeline kaamera kinnitus
  • Lihtne lennata, intelligentne lennusüsteem
  • Visuaalsed sensorid aitavad vältida takistusi
  • Magneesiumsulamist raam, voolujooneline korpus

Toode on arhiivis, kuvatakse vaid informatiivsel eesmärgil.

DJI Phantom 4 on nutikaim lendav kaamera, mille DJI eales valmistanud on. Phantom 4 on võimeline lendama intelligentselt ühe sõrmeliigutusega, automaatselt luua sujuvaid jälgivaid kaadreid, lennata takistustest üle ja ümber ning palju muud. Lendamine pole eles varem olnud nii lihtne ja lõbus.

Vaata "Karbist välja: DJI Phantom 4 droon" pildiseeriat/lühitutvustust Photopointi ajaveebis »

"On hea näha, et Phantom-seeria ja üldse droonindus on veel kiires arengufaasis, olgu see siis üldine areng kogu sektoril või detaili minnes innovaatika a la põrkumist ärahoidvad sensorid, iga mudel on täna kindlasti tuntav edasihüpe. See on võrreldav nutitelefonide esimeste aastatega, kus iga uus mudel võttis heas mõttes ööune ära. Kindlasti on DJI Phantom 4 puhul tegu suurepärase drooniga ka algajale, just kokkupõrget vältida aitavate sensorite tõttu, aga ka näiteks vanemate mudelite omanikele uuenduseks."
Loe lähemalt droonifotograaf Kaupo Kalda esmamuljeid ning vaata lummavaid aerofotosid Photopointi ajaveebis »

Lennumasin


Revolutsioonilised materjalid ning parendatud paindlikkus
DJI Phantom 4 kere on dsiainitud veel saledamaks ning aerodünaamilisemaks, mistõttu saab sellega lennata kiiremini, tuulepuhangud mõjutavad seda veel vähem ning tulemuseks on veelgi täpsem juhtimine. Sügavalt integreeritud gimbal ning aku uus asukoht parandavad oluliselt Phantom 4 raskuskeset, muutes tasakaalu, paindlikkuse ning täpsuse oluliselt paremale tasemele. Samas on Phantom 4 raam valmistatud magneesiumsulamist, lisades lennumasinale jäikust ning vastupidavust, samal ajal vähendades olulisel määral vibratsiooni.

Mitmed lennurežiimid
Uus Phantom 4 on piisavalt paindlik - vastates erinevate kasutajate vajadustele. Position režiimis saab kasutada satelliitidega ning Vision positioning asukoha määramist; TapFly, ActiceTrack ning Intelligent Flight lennurežiime. Sport režiim lisab paindlikkust ning tõstab maksimumkiiruse 72 km/h peale, samal ajal säilitades GPS ning Vision Position positsioniseerimise. Atti režiimis hoitakse Phantom drooni kõrgus samal tasemel, kuid GPS positsioneerimine lülitatakse välja.

Lenda kaugemale, lenda kauem
Kombineerides üliefektiivsed mootorid suure mahutavusega 5350 mAh liitiumakuga, saavutatakse Phantom 4 drooniga kuni 28 minutiline lennuaeg. Integreeritud toitehaldus, tasakaalustatud laadimine ning nutikas laadimine koos tühjakslaadimise kaitsega tagavad maksimaalse akude vastupidavuse ning eluea. Integreeritud Lightbridge tehnoloogia võimaldab samal ajal lennata Phantom 4 drooniga kuni 5 kilomeetri kaugusele ning samal ajal näha ka 720p HD eelvaadet oma nutiseadmes ning säilitada täiskontroll lennumasina üle.

Vision positsioneerimine

Tunne ja väldi
Me kõik kasutame oma silmi maailma nägemiseks. Samamoodi on Phantom 4 droonil oma "silmad" ettepoole suunatud Obstacle Sensing System süsteemi näol. See võimaldab normaalrežiimis (ei tööta Sport režiimis) tuvastada lennutrajektoorile jäävat takistust ning seda vältida, jäädes enne takistust ühele kohale hõljuma. TapFly, ActiveTrack ning Smart Return Home režiimis lendab Phantom 4 takistusest mööda või jääb kokkupõrke vältimiseks ühele kohale hõljuma. Lisaks kuvatakse kasutajale hoiatused, et ka piloot oleks nähtavatest takistustest teadlik.
Allapoole suunatud Vision Positioning moodul kasutab kahte kaamerat ning kahte ultraheli sensorit, mis tagavad viis korda täpsema asukoha jälgimise. Kasutades seda siseruumides, on võimalik lennata sama turvaliselt kui GPS rešiimiga õues, kuna droon ei "uju" kohapealt ära.

TapFly
Uues TapFly režiimis piisab Phantom 4 juhtimiseks kõigest tahvelarvuti või nutitelefoni ekraanile vajutamisest. See on eriti kasulik siis, kui juhtkangidega lendamine osutub sinu jaoks esmapilgul liiga keeruliseks või soovid keskenduda kadreerimisele mitte drooni juhtimisele. TapFly režiimis töötavad ka takistusi tuvastavad süsteemid ning tänu sellele suudab Phantom 4 iseseisvalt takistusi vältida. Lisaks saab DJI GO rakenduses ühe nupulevajutusega Phantom 4 stardipaika turvaliselt tagasi tuua, kasutades Smart Return Home funktsiooni.

ActiveTrack
ActiveTrack režiim ühendab endas tubli koguse teadust ning suure koguse ulmet. Vahet pole, kas sa jooksed, suusatad, kihutad autoga või sõidad kanuuga kosest alla - Phantom 4 võtab selles režiimis kasutusele nii subjekti jälgimise, tuvastamise kui takistuste vältimise ning lendab sinuga kaasa. Niimoodi saad sina, sel ajal kui Phantom 4 tiirutab sinu ümber, keskenduda järgmise kärestiku ületamisele või triki tegemisele. Kui ActiveTrack režiimis Phantom 4 drooni lennutrajektoorile mõni takistus peaks ette tulema, hinnatakse edasilendamise võimalusi ning droon kas läheb sellest mööda või jääb ühele kohale hõljuma.

Kaamera

Tipptasemel kaamera
Talleta iga hetke eepilise aerovideona või aerofotona. DJI Phantom 4 kasutab uuendatud kaamerat, mis talletab sinu seiklusi ning mälestusi 12 megapiksliste fotodena või 4K videotena. Videosalvestuseks saab kasutada nii Cinema 4K kui 4K UHD lahutusvõimet kuni 25 kadrit/sek, või hoopis FullHD videoid kuni 120 kaadrit/sek. Tänu parendatud optikale on kaameral asfääriline objektiiv, mille vaateväli 94°, vähendatud moonutused ning veelgi väiksem kromaatiline aberratsioon. Lisaks on objektiivi hüperfokaalne kaugus toodud ühe meetri peale, mistõttu saab drooni kasutada ka kõrgete objektide lähivõteteks.

Professionaalne järeltöötlus
Phantom 4 kaamera toetab kümmet erinevat värviprofiili - alates Vivid profiilist mis tõtstab värviküllasust ja kontrastsust kuni professionaalidele suunatud suure dünaamilise ulatusega Cine-D ning D-Log profiilideni. Viimased on eriti sobivad just suurema järeltöötluse seisukohalt. Tänu Adobe DNG RAW failide toele on ka fotode järeltöötlus tehtud väga paindlikuks, võimaldades Photoshop või Lightroom programmis muuta rohkem kui värvitasakaalu.

Integreeritud gimbal
DJI Phantom 4 kaamera on varustatud uusima stabilisaatorisüsteemiga. Selles on kasutusel U-raami struktuur, mis tagab parema stabilisatsiooni. Gimbal Control Unit vahetab konstantselt andmeid drooni Inertial Measurement Unit süsteemiga ning ka juhtpuldiga, ennetades liikumissuuna muutumisi. Tulemuseks on ülitäpne gimbali juhtimine, jäädes ±0.03° sisse. Kombineerides see kvaliteetse vibratsioonisummutusega - sujuv videosalvestus on tagatud iga ilmaga.

DJI Go

Talleta ning jaga, kasutades DJI Go rakendust. See on loodud DJI Phantom ning Inspire seeria, kuid ka Osmo juhtimiseks. Selle rakenduse kaudu saad DJI seadet juhtida ning ka loodavat sisu teistega jagada. Lihtsalt ühenda seade, käivita tarkvara ning mine.

Reaalajas HD lahutusvõimega eelvaade
Lendamise ajal kuvatakse ühendatud nutiseadmesse 720p HD video reaalajas. Niimoodi tekib lausa tunne, et lendaks ise taeva all. Kõrge lahutusvõime lihtsustab omakorda kadreerimist ning videosalvestust.
See kõik on võimalik tänu parendatud DJI Lightbridge tehnoloogiale, mis võimaldab eelvaadet kuvada kuni 5 kilomeetri kauguselt.

Tõuse õhku/maandu ühe sõrmeliigutusega ning jälgi asukohta
DJI GO rakendusega saab Phantom 4 drooni õhku tõsta ning maandada ühe sõrmeliigutusega. Lisaks saab rakendusega hoida silma peal lennumasina asukohal kaardil ning tuua tagasi stardipaika kasutades Return to Home funktsiooni.

Muud võimalused

Intelligentne asukoha määramine
Phantom 4 kasutab kokku 24 satelliiti samaaegselt, et enda asukohta täpselt ja kiirelt tuvastada. Selleks utiliseeritakse nii GPS kui GLONASS asukoha määramise süsteeme. Tulem - Phantom 4 teab lennu ajal täpselt oma asukohta, kaugust piloodist ning oskab vajadusel ka iseseisvalt maanduda samas kohas kust õhku tõusti.

Automaatne lennulogi
Rakendus salvestab automaatselt kogu lennulogi - selle alla kuuluvad lennuplaanid, lennukestvused, asukohad, kaugused ning kiirused. Kasutaja saab hiljem vaadata täpset lennuinfot, vaadata mis asendis olid juhtpuldi kangid ning vajadusel, probleemi esinemisel kogu infot DJI tugimeeskonnaga jagada.

Tagavarasüsteemid
Nendeks harvadeks juhtudeks, kus kompassilt või sensoritelt tulevad andmed on ebakorrapärased - nendeks juhtudeks on juba ennetavalt Phantom 4 varustatud tagavarasüsteemidega. Kaks kompassi ning kaks IMU süsteemi võimaldab droonil saada infot kahest allikast, võrrelda infot ning sellest lähtuvalt alati õiged otsused teha. Seda ikka selleks, et Phantom 4 vales suunas lendama ei hakkaks või liiga kiirelt maaga kontakti ei looks.

Algaja režiim
Phantom 4 algaja reziim piirab drooni lennukõrguse 30 meetriga ning keelab kaamera kallutamise. Niimoodi saab uus piloot drooni juhtimisega turvaliselt tutvuda. Algaja režiimi välja lülitades on maksimaalne kõrgus algselt piiratud 120 meetriga õhkutõusmise punktist, kuid seda saab tõsta maksimaalse 500 meetri peale. Lisaks saab hiljem muuta ka maksimaalset lennukaugust.

Seadistatav kaugjuhtimispult
DJI Phantom 4 kaugjuhtimispult on varustatud tundlike juhtkangidega ning erinevate juhtnuppudega ning selle tööraadius on kuni 5 kilomeetrit. See teeb drooniga filmimise ja pildistamise pea sama lihtsaks, kui kaamerat enda käes hoides. Sul käeulatuses on eraldi nupud nii fotode tegemiseks kui videote salvestamiseks, võimalus peatada droon autonoomses režiimis ja ka kaamera kalde juhtimise funktsionaalsus. Lisaks on puldil ka kaks nuppu, mille funktsiooni saab kasutaja ise määrata.

Uued propellerid
Phantom 4 kasutab uue kinnitusega propellereid - nüüd piisab nende paigaldamiseks lihtsalt propellerile vajutamisest ning pööramisest - enam ei ole vaja propellereid kinni kruvida.

Lennumasin

Lennumasina mudel
Phantom 4
Kaal (koos akuga, g)
1380
Hõljumisrežiimi täpsus (GPS režiimis)
Vertikaalne: ±10 cm
Horisontaalne: ±30 cm
Maksimaalne tõusukiirus
6 m/s
Maksimaalne langemiskiirus
4 m/s
Maksimaalne liikumiskiirus
20 m/s
Maksimaalne lennukõrgus
6000 m (merepinnast)
Maksimaalne lennuaeg
28 minutit
Propelleri mudel
DJI 9450S
Siseruumis hõljumine
Vision positsioneerimisega
Töötemperatuur
0 – 40 °C
Diagonaal
350 mm

Gimbal

Stabilisaator
3-teljeline
Juhtimise täpsus
±0,03°
Kontrollitav tööulatus
-90° – 30°

Kaamera

Sensori tüüp
CMOS
Sensori mõõt
1/2,3''
6,17 × 4,55 mm
Megapikslite koguarv
12
Efektiivseid megapiksleid
12
Suurim pildimõõt pikslites
4000 × 3000
ISO tundlikkuse ulatus
100 – 3200
Foto failitüüp
JPEG
DNG
Video salvestusvorming
MP4 (Video: H.264/MPEG-4 AVC)
MOV (Video: H.264/MPEG-4 AVC)
Andmetihedus
60 Mbps
Video lahutusvõime
[4K cin] 4096 × 2160 25p
[4K UHD] 3840 × 2160 30p/25p
Muud mõõdud
[4K cin] 4096 × 2160 24p
[4K UHD] 3840 × 2160 24p
[2.7K] 2704 × 1520 30p/25p
[2.7K] 2704 × 1520 24p
[FullHD] 1920 × 1080 120p
[FullHD] 1920 × 1080 60p/50p
[FullHD] 1920 × 1080 48p
[FullHD] 1920 × 1080 30p/25p
[FullHD] 1920 × 1080 24p
[HD] 1280 × 720 60p/50p
[HD] 1280 × 720 48p
[HD] 1280 × 720 30p/25p
[HD] 1280 × 720 24p
Võtterežiimid
Üks kaader
Sarivõte
Kahveldus
Intervallvõte
HDR võte
Fookuskaugus 35 mm ekvivalendina
20 mm
Vaatenurk
94°
Katik
Elektrooniline katik
Säriajad
1/8000 – 8 sek
Salvestusmeedium
Mälukaart
Mälukaardi tüüp
microSD
microSDHC
microSDHC (UHS-I)
microSDXC
microSDXC (UHS-I)
Toetatud failsüsteemid
exFAT
FAT32
Töötemperatuur
0 – 40 °C

Juhtpult

Töösagedus
2,400 – 2,483 GHz
Saatja tööraadius (välitingimustes)
5000 m
Video väljund
USB
Toiteallikas
Liitiumaku
Laadimine
microUSB pesa kaudu
Nutiseadme hoidja
Tahvelarvutile või nutitelefonile
Töötemperatuur
0 – 40 °C
Aku
6000 mAh LiPo 2S
Tööpinge
7,4 V; 1,2 A

Laadija

Väljundpinge
17,4 V
Väljundvõimsus
100 W

Standardaku

Aku nimi
Intelligent Flight Battery
Aku mudel
PH4
Mahutavus
5350 mAh
Aku tüüp
LiPo 4S
Mahutavus (Wh)
81,3
Väljundpinge
15,2 V
Kaal
462 g
Töötemperatuur
-10 – 40 °C
Maksimaalne laadimisvõimsus
100 W

Vision positsioneerimine

Kiiruse ulatus
Alla 10 m/s (2 m kõrgusel maapinnast)
Kõrguse ulatus
0 – 1000 cm
Töökeskkond
Ereda valgustusega (lux > 15) mustrilised pinnad
Töökaugus
0 – 1000 cm

Üldine

Komplekti sisu
DJI Phantom 4
Kaugjuhtimispult
Intelligent Flight Battery
4× 9450S propellerid
Akulaadija
Toitekaabel
Gimbali fikseerimisklamber
microUSB OTG kaabel
microUSB kaabel
16 GB microSDHC mälukaart
Värvus
Valge

Rakendus / eelvaade

Nutiseadme rakendus
DJI Go
Eelvaate kvaliteet
1280 × 720 30p
Sõltub seadmest ning teistest teguritest
Sobivad operatsioonisüsteemid
Android 4.1.2 või uuem
iOS 8.0 või uuem

Toote koodid

EAN
6958265112560
190021003774
2000000764191
6958265128103

Kuidas kaup minuni jõuab?

Alates 99 € tellimuste transport on Eesti-siseselt tasuta. Toote täpsemat tarneaega vaata vahelehelt "Saadavus".  

Selle toote puhul saad valida ühe järgmistest tarneviisidest:

Photopointi kauplusesse

Väiksemate toodete puhul on mugav minna kaubale järele Photopointi esinduskauplusesse. Nii on kauba kättesaamine Sinu jaoks täiesti tasuta, sest kauplusesse tellides ei lisandu postikulu ka siis, kui tellimus jääb alla 99 €. Kauba kauplusesse jõudmisest antakse Sulle teada e-kirja teel.

Photopointi kauplused asuvad Tallinnas ja Tartus. Täpsemalt saad poodide asukohti ja kontaktandmeid vaadata siit.

Omniva pakiautomaati

Vali kättesaamise kohaks endale sobivaim Omniva pakiautomaat. Kui pakk automaati jõuab, saadetakse Sulle SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk. Nii lihtne ongi. Omniva pakiautomaadid asuvad hoonetest väljas – nii saad pakile järele minna olenemata kellaajast ja kuupäevast. 

Lähima pakiautomaadi saad Photopointi veebipoes valida ostukorvis, tarneviisi juures olevast nimekirjast. Omniva kõikide pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

SmartPOST pakiautomaati

Ehk on Sinule sobivaimas kohas hoopis SmartPOST pakiautomaat? Kui nii, siis vali Photopointi veebipoes ostukorvis tarneviisiks see sobivaim. Kui pakk automaati jõuab, saadetakse Sulle SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk. Kiire ja lihtne.

Kõikide SmartPOST pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

DPD pakiautomaati

Vaata kindlasti üle ka DPD pakiautomaatide asukohad. Neid on tänaseks juba üle Eesti. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv DPD pakiautomaat ning kui pakk kohale jõuab, saadetakse Sulle SMSiga kood.

DPD pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

SmartPOST Finland pakiautomaati

Telli kaup endale Soome või saada see enda Soomes elavale sõbrale. SmartPOST Finland pakiautomaadid toimivad sama lihtsalt nagu Eestisisesed automaadid. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv SmartPOST Finland automaat. Kui pakk kohale jõuab, saadetakse saajale SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk.

SmartPOST Finland automaatide asukohti saad vaadata siit.

Matkahuolto väljastuspunkti Soomes

Telli kaup Soome või saada see enda Soomes elavale sõbrale. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv Matkahuolto väljastuspunkt ning kui pakk kohale jõuab, saadetakse Sulle SMS või e-mail teavitusega. Mine kohale, näita isikut tõendavat dokumenti ja võta pakk.

Matkahuolto teeninduspunkte saad vaadata siit.

Kulleriga koju või kontorisse

Kulleriga saad kauba tellida koju, kontorisse või mujale, kus kauba kätte toimetamise ajal viibid. Kaup toimetatakse aadressile tööpäevadel kella 08:00-17:00.

Enne kauba kohale jõudmist helistab kuller kontaktile. Kaupa "koju" tellides hoolitse, et telefon oleks käepärast ning volitatud isik kauba kohale jõudmise ajal sihtkohas seda vastu võtmas. Eriti just suuremate esemete tellimisel palume arvestada, et kuller toimetab kauba vaid välisukseni. 

Toode on hetkel otsas. Lisainfot saadavuse ja ettetellimise kohta saad küsida, võttes meiega ühendust siin.

Avasta veel

Tootevõrdlus

Sulge