Pentax KP + 18-135mm + kaamerakott + lisaaku, must

Põhiinfo

  • 24,3-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • 5-suunaline keresisene stabilisaator
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 819 200
  • 25 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere

Toode on arhiivis, kuvatakse vaid informatiivsel eesmärgil.

Pentax KP + 18-135mm Kit
+ Pentax kaamerakott SLR Multi Bag
+ Pentax lisaaku D-LI109

Elu on täis imesid. Hingematvad stseenid ja ununematud mälestused mida koged. Pentax KP on selleks et neid imelisi hetki talletada.

Pentax KP kompaktne kere on täis uusimat tehnoloogiat. Kõrgtasemeline optiline pildiotsija ja kasutajasõbralik liides on vaid osa sellest tehnikaimest. See on ehitatud ilmastikukindlaks, et fototehnika ei piiraks Sinu vabadust pildistada ka kõige raskemates ilmastikuoludes.

"Pentax KP puhul puuduvad suured disainvead või arendusapsakad ning tulemuseks on suurepärane peegelkaamera. KP sobib nii algaja, edasijõudnu kui ka elukutselise fotograafi põhivarustuse hulka, kuna pakub Pentaxile kohaselt tipptasemel töökindlust, paindlikkust, head pildikvaliteeti ning ergonoomika. Kui üldse tehniliselt millegi arvelt norida, siis jah, videosalvestus on Ricohil ikka natuke lapsekingades, kuid samal tasemel nagu nii mõnegi teise tootja sama hinnaklassi peegelkaamerate puhul. See õnneks ei ole fotokeskse kasutaja jaoks määravaks teguriks ning sellest mööda vaadates on tegu tipptasemel poolkaader peegelkaameraga, mida julgelt soovitada võin."
• Loe pikemalt Pentax KP peegelkaamera ülevaadet Digitest.ee portaalis »

Vahetatavad käepidemed
Pentax KP jaoks on loodud vahetatavate käepidemete süsteem mis lubab kaamerat kiiresti kohdandada sõltuvalt fotograafi eelistustest või kasutatavast objektiivist. Lisaks standardsele käepidemele Grip S saab juurde hankida kaks käepidet (Grip M ja Grip L). Valik kohandusfunktsioone lubavad kaameraga töötamist lihtsustada ja tõhustada. Nende hulka kuuluvad Smart Function kaamera töö kiireks seadistamiseks Fx nupu ja ketaste abil ja juhtpaneeli seadistamine vastavalt fotograafi eelistustele.

Kompaktne, ilmastikukindel korpus
Pärast kaamera siseehituse põhjalikku läbivaatamist lõid Pentaxi insenerid täiesti uue disaini mis on oluliselt kompaktsem ja õhem kui olemasolevad mudelid. Koos kompaktse ja kerge Pentax-DA seeria objektiiviga on kaamera suurema vaevata kaasaskantav nii igapäevasteks võteteks kui ka näiteks matkadel või mägironimisel. Kaamera esi-, taga- ja alaosa paneelid on valmistatud kergest kuid tugevast magneesiumsulamist. 67 tihendit kogu korpusel aitavad tagada tolmukindluse ja ilmastikukindluse. Kaamera on külmakindel kuni -10°C. Tänu sellele toimib Pentax KP usaldusväärselt ka vihmas, tolmuses keskkonnas ja talvel.

Pentaxi tundlikuim sensor ISO 819 200
Uus sensor ning võimekas pildiprotsessor annavad kokku koosluse, kus sensori tundlikkus on kuni ISO 819 200. See omakorda ei tähenda ainult selgeid, sujuva gradatsiooniga, müravabasid fotosid kõrgetel tundlikkustel, vaid ka väga korralikku tulemust madalatel tundlikkustel. Tänu suurele kasutatavale ISO ulatusele on Pentax KP väga paindlik kaaslane väga erinevates situatsioonides.

24,32 efektiivset megapikslit
Pentax KP uue põlvkonna APS-C mõõdus CMOS sensoril on umbes 24,32 efektiivset megapikslit kõrglahutuslike piltide jäädvustamiseks. Sensoril puudub AA filter (anti-aliasing), mis annab prioriteedi lahutusvõimele. Koos kiire pilditöötlussüsteemi ja PRIME IV pildiprotsessoriga jäädvustab KP kõrge lahutusvõime ja peente pooltoonidega kujutisi.

Pixel Shift Resolution süsteem
Pentax KP on varustatud Pixel Shift Resolution süsteemiga. Tegemist on uusima super-lahutusvõime tehnoloogiaga mis jäädvustab samast stseenist neli kaadrit nihutades pildisensorit ühe piksli võrra iga kaadri jaoks ning luues neljast kaadrist ühe liitpildi. Võrreldes tavapärase Bayer süsteemiga, mille puhul annab iga piksel ainult ühe värvi andmed, saab selle süsteemi puhul iga piksel kõik värviandmed. Tulemuseks on tavaliste sensoritega võrreldes ülikõrge lahutusvõimega pildid tõepäraste värvide ja peene detailsusega. See süsteem pakub ka uut lülitatavat liikumise korrigeerimise funktsiooni, mis automaatselt tuvastab liikuva objekti sarivõtte ajal ja muudab selle negatiivsed mõjud kaadrite liitmise ajal minimaalseks.

Viieteljeline SR II ja Pixel Shift Resolution süsteem
KP on varustatud Pentaxi poolt välja töötatud SR II (Shake Reduction II) pildistabilisaatoriga, mis stabiliseerib sensori liikumist viiel teljel kasutades mis tahes ühilduvat Pentax objektiivi. Lisaks tavapärasele värisemisele on see uus süsteem mõeldud kompenseerima ka lähivõttel tekkivat horisontaalset ja vertikaalset värinat ning kaamera kaldumist. Objektiivi integreeritud pildistabilisaatorid seda ei suuda. Stabilisaatori efekti ulatus on kuni viis säriaja astet. See on võrdne Pentaxi lipulaeva omadustega. Isegi kui pildistate kaasavedamisega kaadrit, tuvastab see süsteem automaatselt kaamera liikumissuuna ning juhib SR süsteemi tagades alati parima tulemuse ilma, et oleks vaja režiime vahetada.

Kiire 27 punktiga autofookus, SAFOX 11 moodul
KP teravustamise eest hoolitseb kiire SAFOX 11 faasituvastusega AF sensor. 27 punktist on 25 rist-tüüpi ning paiknevad kaadri keskosas. See tagab täpse teravustamise minimaalse valgustatusega kuni 3 EV. Täiesti uus parandatud algoritm tagab parema autofookuse täpsuse ja kiiruse võrreldes tavapärase SAFOX 11 mooduliga. Kaamera autofookuse töö on ka kohandatav. Näiteks saab valida töörežiime: fookuse prioriteet, päästiku prioriteet või võtte prioriteet. Fookusala laienduse funktsioon lubab automaatselt teravustada pildistatavat kui see liigub algsest fookuspunktist välja.

Elektroonilise juhtimisega katik säriajaga kuni 1/24000 sekundit
PENTAX KP katik kombineerib endas usaldusväärse mehaanilise katiku mehhanismi (kiireim säriaeg 1/6000 sek) koos elektrooniliselt juhitava katikuga*. Elektroonilise katiku režiim lubab kasutada lühimat säriaega 1/24000 sek koos vähendatud müra ja vibratsiooniga pildistamise hetkel, sobides hästi Live View pildistamisel ja peegli eelpäästmisega töös. Kaamera pildistab sarivõtet kiirusega seitse kaadrit sekundis.

AA filtri simulaator
Rakendades pildisensorile mikroskoopilist vibratsiooni särituse ajal, suudab KP kaamera AA (anti-aliasing) filtri simulaator luua sama muaree vähendamise efekti nagu optiline AA filter. Erinevalt optilisest filtrist, mis loob alati identse tulemuse, lubab see uuenduslik simulaator lisaks efekti sisse ja välja lülitamisele valida ka efekti taseme. See tähendab, et fotograafil on võimalus valida sobiv efekti tase lähtudes pildistustingimustest.

Full HD videosalvestus ja funktsionaalsed seadistused
Pentax KP filmib veatuid Full HD videolõike (1920 × 1080 60i/30p kaadrisagedus) H-264 vormingus. Kaameral on ka välise mikrofoni sisend salvestuse helitugevuse manuaalseks muutmiseks. Lisaks videosalvestuse käigus kasutatavatele erinevatele visuaalsetele efektidele suudab kaamera filmida ka 4K intervallvideot ja liikuvaid taevakehi Star Stream funktsiooniga.

Kallutatav LCD ekraan
Pentax KP 3-tolline 921 tuhande pildipunktiga LCD monitor on vertikaalselt kallutatav, lihtsustades sellega võtteid kõrge või madala võttepunkti kasutamisel. Lisaks laiale vaatenurgale on ekraani disain ka õhuvaheta. See tähendab, et LCD ekraani kihtide vahekaugus on peegelduste ja valguse hajumise huvides minimaalne, tagades parema nähtavuse välitingimustes. Uus Outdoor View Setting režiim lubab kasutajal määrata ühe nupuvajutusega ekraanile meelepärase ereduse ning öise vaatamise funktsioon muudab pildi ereduse sobivaks kasutamiseks hämaras.

Sensor

Efektiivseid megapiksleid
24,3
Megapiksleid
24 megapikslit
Sensori suurus
Poolkaader
Sensori tüüp
CMOS
Sensori mõõt
23,5 × 15,6 mm
APS-C
Täiskaader
Ei
Lõikefaktor
1,5×
Külgede suhe
3 : 2
Suurim pildimõõt pikslites
6016 × 4000
Väikseim pildimõõt pikslites
1920 × 1280
Pilditöötlusprotsessor
PRIME IV
ISO tundlikkuse ulatus
100 – 819 200
1/3, 1/2 või 1 EV sammuga
Filtrid
Primaarvärvide filter
Valitav madalpääsfilter
Tolmueemaldus
DRII (Dust Removal II)
''Dust Alert'' funktsioon
Värviruum
sRGB
Adobe RGB

Bajonett

Kaamera bajonett
Pentax KAF
Sobivad objektiivid
Pentax KAF4
Pentax KAF3
Pentax KAF2 (ühildub elektroonilise suumiga)
Pentax KAF
Pentax KA
Pentax K (piirangutega)
Pentax S (piirangutega)
Pentax 67 (kasutades 37954 adapterit)
Pentax 645 (kasutades 38455 adapterit)
M-42 keermega (kasutades 30120 adapterit)

Pildistabilisaator

Pildistabilisaator
Jah
Pildistabilisaatori disain
Sensori nihutusel põhinev
Sensor Shift Shake Reduction (SR II)
Stabilisaatori suunalisus
5-teljeline
Stabilisaatori võimekus
5 stoppi

Teravustamine

Teravustamissensor
SAFOX 11 sensor
Teravustamispunkte
27
25 rist-tüüpi punkti
Teravustamissensori tööulatus
-3 – 18 EV
Teravustamisrežiimid
Ühekordne
Pidev
Automaatne
Manuaal
Käsitsi teravustamise abi
Focus Peaking
Fookuslukk
Jah
Päästiku poolenisti alla vajutamisel (AF-S režiimis)
Teravustamispunkti valik
Automaatne (27 punkti)
Laiendatud ala (S, M, L)
Tsooni valik
Punkt
Keskpunkt
Näotuvastus
Jah
Teravustamise abivalgus
Jah

Särimõõtmine

Särimõõtmine
TTL särimõõtmine
86000 piksliga RGB sensor
Särimõõtmise tööulatus
-3 – 20 EV
Režiimid
Multi-segment (hindav)
Keskmestatud
Punkt
Säriluku võimalus
Jah
Kohandatavate nuppude kaudu
Särikompensatsioon
±5 EV
1/3 või 1/2 EV sammuga
Särikahveldus
2, 3 või 5 kaadrit

Katik

Katik
Elektroonilise juhtimisega
Vertikaalsihis liikuv fokaaltasapinna katik
Elektrooniline katik
Pixel Shift režiimis
Säriajad
1/6000 – 30 sek
1/3 või 1/2 EV sammuga
1/24000 – 30 sek (elektrooniline katik)
Aegvõte (bulb)

Pildistamine

Särirežiimid
Intelligentne automaatrežiim
Programm
Tundlikkuse prioriteet
Säriprioriteet
Avaprioriteet
Säri ja ava prioriteet
Manuaal
Aegvõte (bulb)
Kasutaja seadistus (5)
Stseeniprogrammid
Jah
Võtterežiimid
Üks kaader
Sarivõte (Kiire)
Sarivõte (Keskmine)
Sarivõte (Aeglane)
Iseavaja 2 sek
Iseavaja 12 sek
Iseavaja sarivõte
Kahveldus
Peegli eellukustus
Intervallvõte
Digitaalsed filtrid
Jah
Foto sarivõte
7 kaadrit/sek
JPEG: kuni 28 kaadrit
RAW: kuni 8 kaadrit
3 kaadrit/sek
JPEG: kuni 70 kaadrit
JPEG+RAW
Jah

Värvustasakaal

Värvustasakaalu mõõtmine
Kombineerides CMOS pildisensori ning valgusallika tuvastuse sensori info
Värvustasakaalu valikud
Auto
Päike
Varjus
Pilves
Päevavalguslamp (4)
Hõõglamp
Välklamp
CTE
Manuaal
Värvustemperatuuri valik
Salvestatud pildi valge tasakaalu kopeerimine

Videosalvestus

Videosalvestus
Full HD 1920 × 1080
Video lahutusvõime
[FullHD] 1920 × 1080 60i/50i
Muud mõõdud
[FullHD] 1920 × 1080 30p/25p
[FullHD] 1920 × 1080 24p
[HD] 1280 × 720 60p/50p
[HD] 1280 × 720 30p/25p
[HD] 1280 × 720 24p
Salvestuse kestvus
25 minutit (maksimaalselt)
Mikrofon
Integreeritud stereomikrofon

Failitüübid

JPEG
EXIF 2.3
DCF 2.0
RAW
PEF
DNG
14 bit
Video salvestusvorming
MOV (Video: H.264/MPEG-4 AVC; Audio: Linear PCM stereo)
AVI (Video: Motion JPEG)

Pildiotsija

Pildiotsija
Optiline
Pildiotsija tüüp
Silmatasandi pentaprisma
Kaadri katvus
100%
Suurendus
0,95×
Diopterkorrektsioon
-2,5 – +1,5
Teravustamisklaas
Natural Bright Matte III
Vahetatav (saadaval erinevad teravustamisklaasid)
Peegel
Kiire naasmisega poolpeegel

LCD monitor

Ekraani tüüp
TFT LCD
Ekraani mõõt (tolle)
3,0
Pildipunkte
921 000
Ekraani asend
Kallutatav
Puutetundlik
Ei
Kaadri katvus
100%
Seadistamine
Eredus
Värviküllastus
Live View otsevaade
Jah

Mälu

Mälukaardi pesade arv
1
Mälukaardi tüüp
SD
SDHC
SDHC (UHS-I)
SDXC
SDXC (UHS-I)
Muu
Eye-Fi ühilduv
FLU card ühilduv

Välklamp

Välklambi tüüp
Integreeritud TTL välklamp
Juhtarv
6 (m, ISO 100)
Katvus
28 mm (35 mm ekvivalendina)
Välgurežiimid
Auto
Punasilmsuse vähendamine
Sünkroniseerimine pika säriajaga
Sünkroniseerimine särituse lõpuga
Sundvälk
Manuaal
Juhtmevaba
Välgu võimsuse kompensatsioon
-2 – +1 EV
Sobivad välised välklambid
P-TTL toega välised välklambid
Standardse kingaga välklambid manuaalrežiimis
Välgupesa
Jah
ISO 518 standardne välgupesa

Ühendused

USB
1 × microUSB 2.0
Heli
3,5 mm mikrofoni sisend
Distantspäästiku ühendus
3,5 mm
Kaugjuhtimine
Pentax kaugjuhtimispult O-RC1
Pentax distantspäästik CS-205
Läbi ühendatud nutitelefoni
Juhtmevaba võrk
WiFi IEEE 802.11 b/g/n
Ühendused
WiFi

Muu

GPS
Kasutades O-GPS1 moodulit
Elektrooniline lood
Jah
HDR võte
Jah
Intervallvõte
Jah

Vooluallikas

Element
D-LI109 liitiumaku
Aku vastupidavus
420 kaadrit (CIPA)
Väline toide
K-AC168 AC adapter
Akutalla mudel
Pentax Battery Grip D-BG5

Kere

Konstruktsioon
Magneesiumsulamist korpus
Ilmastikukindlus
Ilmastiku- ja tolmukindel
Värvus
Must
Kõrgus (mm)
101
Laius (mm)
131,5
Sügavus (mm)
76
Kaal (ainult kere)
642 g
Kaal (koos aku ja mälukaardiga)
703 g
Komplekt
Kere koos objektiiviga
Komplektis olev objektiiv
smc Pentax DA 18-135mm f/3.5-5.6 ED AL [IF] DC WR
Komplekti sisu
Liitiumaku D-LI109
Akulaadija D-BC109
Kaamerarihm
Pildiotsija kate
Välgukinga kate
Kerekork
Tarkvara CD-ROM
Käepidemed (S,M,L)
Lisaaku
Kaamerakott

Toote koodid

EAN
0027075401693
027075401693
27075401693
Tootja kood
1601710

Kuidas kaup minuni jõuab?

Alates 99 € tellimuste transport on Eesti-siseselt tasuta. Toote täpsemat tarneaega vaata vahelehelt "Saadavus".  

Selle toote puhul saad valida ühe järgmistest tarneviisidest:

Photopointi kauplusesse

Väiksemate toodete puhul on mugav minna kaubale järele Photopointi esinduskauplusesse. Nii on kauba kättesaamine Sinu jaoks täiesti tasuta, sest kauplusesse tellides ei lisandu postikulu ka siis, kui tellimus jääb alla 99 €. Kauba kauplusesse jõudmisest antakse Sulle teada e-kirja teel.

Photopointi kauplused asuvad Tallinnas ja Tartus. Täpsemalt saad poodide asukohti ja kontaktandmeid vaadata siit.

Omniva pakiautomaati

Vali kättesaamise kohaks endale sobivaim Omniva pakiautomaat. Kui pakk automaati jõuab, saadetakse Sulle SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk. Nii lihtne ongi. Omniva pakiautomaadid asuvad hoonetest väljas – nii saad pakile järele minna olenemata kellaajast ja kuupäevast. 

Lähima pakiautomaadi saad Photopointi veebipoes valida ostukorvis, tarneviisi juures olevast nimekirjast. Omniva kõikide pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

SmartPOST pakiautomaati

Ehk on Sinule sobivaimas kohas hoopis SmartPOST pakiautomaat? Kui nii, siis vali Photopointi veebipoes ostukorvis tarneviisiks see sobivaim. Kui pakk automaati jõuab, saadetakse Sulle SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk. Kiire ja lihtne.

Kõikide SmartPOST pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

DPD pakiautomaati

Vaata kindlasti üle ka DPD pakiautomaatide asukohad. Neid on tänaseks juba üle Eesti. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv DPD pakiautomaat ning kui pakk kohale jõuab, saadetakse Sulle SMSiga kood.

DPD pakiautomaatide asukohti saad vaadata siit.

SmartPOST Finland pakiautomaati

Telli kaup endale Soome või saada see enda Soomes elavale sõbrale. SmartPOST Finland pakiautomaadid toimivad sama lihtsalt nagu Eestisisesed automaadid. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv SmartPOST Finland automaat. Kui pakk kohale jõuab, saadetakse saajale SMS koos unikaalse koodiga. Mine kohale, sisesta kood automaati ja võta pakk.

SmartPOST Finland automaatide asukohti saad vaadata siit.

Matkahuolto väljastuspunkti Soomes

Telli kaup Soome või saada see enda Soomes elavale sõbrale. Vali Photopointi veebipoes ostukorvis sobiv Matkahuolto väljastuspunkt ning kui pakk kohale jõuab, saadetakse Sulle SMS või e-mail teavitusega. Mine kohale, näita isikut tõendavat dokumenti ja võta pakk.

Matkahuolto teeninduspunkte saad vaadata siit.

Kulleriga koju või kontorisse

Kulleriga saad kauba tellida koju, kontorisse või mujale, kus kauba kätte toimetamise ajal viibid. Kaup toimetatakse aadressile tööpäevadel kella 08:00-17:00.

Enne kauba kohale jõudmist helistab kuller kontaktile. Kaupa "koju" tellides hoolitse, et telefon oleks käepärast ning volitatud isik kauba kohale jõudmise ajal sihtkohas seda vastu võtmas. Eriti just suuremate esemete tellimisel palume arvestada, et kuller toimetab kauba vaid välisukseni. 

Toode on hetkel otsas. Lisainfot saadavuse ja ettetellimise kohta saad küsida, võttes meiega ühendust siin.

Avasta veel

Tootevõrdlus

Sulge